Leszögezem, most ,rögtön a legelején, hogy ez sem perzsa recept, csak mivel gyümölcs szezon van, most van ideje az alkotásnak is, így, néha elcsábulok,és felteszek a blogra más recepteket is, nemcsak perzsát.
A rózsaszirupban posírozott őszibarack receptjét rengetegen olvastátok, ezért úgy döntöttem, felteszem ezt a receptet is, mert ez is különleges, és nagyon finom.
Az elkészítése sem bonyolult, a lelke ennek is, a cukorszirup. A cukorszirup ugyanúgy készítendő, mint az előző receptnél: Napsugár a tányéron-rózsaszirupban posírozott őszibarackok Ha valaki még nem készített soha, az világhálón bogarászva rengeteg instrukciót kaphat cukorszirup ügyben.
Ezúttal egy fél csokornyi levendulavirágot főzünk bele. Ha jó sűrű a szirup,átszűrjük,a virágokra már nem lesz szükségünk,a levendula aromája pedig már a szirupban van. Fél csokornyinál tényleg nem kell több, mert keserű lesz a szirup. Ha valaki olyan mázlista, hogy van levendulaszörpje, az nyugodtan készítheti azzal is.
Levendulaszirupban posírozott kajszibarackok vaníliás mascarponekrémmel
Hozzávalók:
fél kg kajszibarack
fél csokor levendula
2 e.k cukor
2 dl víz
1 kis doboz mascarpone
1 e.k méz
1 fél rúd vanília kikapart magja
Muzsika: Bon Jovi-Always
A kajszibarackokat megfelezzük, kimagozzuk. Beletesszük a levendulás cukorszirupba, és lassú tűzön 10 percig főzzük, a barackok érettségi fokától függően.Vigyázzunk, ha túl puha barackot használunk, szétfőhet!
A barackokat kiszedjük, tálra tesszük, rácsorgatjuk a levendula szirupot. Hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, elkészítjük a mascarponekrémet. Ehhez a mascarponét tálba tesszük, hozzáadjuk a vaníliát, a mézet, alaposan összekeverjük. Ha kihűltek a barackok, egy teáskanálnyi krémet beleteszünk a közepükbe. Darabolt zöld pisztáciával és levendula virágokkal díszíthetjük.
Drága Olvasó!
Köszönöm, hogy itt voltál! Ha tetszett a bejegyzés, várlak a blog Facebook oldalán is!
Vélemény, hozzászólás?