A pácolt olívabogyó remek előétel, mely színeivel csábítóan hívogat,szerintem senki sem tud ellenállni neki. Az elkészítése rendkívül egyszerű, csak arra kell ügyelnünk, hogy tálalás előtt pár napig állnia kell,hogy az ízek összeérjenek.
Iráni vonatkozása is van, hisz Irán jelentős olívaolaj termelő a világon. Az ország olívatermesztő régiói: Fars, Kerman, Hormozgan, Quazvin, Gilan, Golestan, Sistan Beluchestan és Zanjan tartományok.
A pácolt olívabogyó Iránban rendkívül népszerű előétel, a diós -gránátalmás olívabogyó receptjét itt találod:Perzsa marinált olívabogyó-Zeytoon Parvardeh
Marinált olívabogyó kakukkfűvel citrusokkal
Hozzávalók:
1 -1 kis üveg fekete és zöld olívabogyó
1 narancs leve
1 narancs szeletekre vágva
1 citrom leve
1 citrom szeletekre vágva
10-15 szem ecetes fokhagyma
1,5 dl olívaolaj
1 t.k füstölt paprika
2 ág friss kakukkfű morzsolva
ízlés szerint chili és só
5 dkg kapribogyó
1 db pritamin paprika szeletelve
Elkészítés:
A narancs és a citrom levét tálba öntjük. Folytonos keverés mellett belecsorgatjuk az olívaolajat. Ízesítjük a sóval, a füstölt paprikával,borssal ,kakukkfűvel. Beletesszük az olívabogyókat, a fokhagymákat, a pritamin paprikát, a kapribogyót, a narancs és citrom szeletkéket, és óvatosan összeforgatjuk. Lefedve néhány napig hűtőben tároljuk, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt néhány órával vegyük ki a hűtőből.
Nooseh Jaan!
Drága Olvasó! Köszönet érte, hogy itt voltál! Tarts velem , főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalán is várlak!
Vélemény, hozzászólás?