Tudjuk, hogy egészségesebbek lennénk tőle, mégis, mi magyarok esszük belőle az EU-ban. Mi az?
Talált süllyedt, a hal. Nem esszük ,mert pocsolyaízű, nem esszük, mert drága, nem esszük, mert nem tudjuk jól elkészíteni.
Halra magyar,mert halat enni jó, nyáron, télen, minden évszakban. Pisztrángot enni meg aztán igazi élvezet. És ha az a pisztráng mandulás bundában sül, sáfrányos vajban…
Mandulás bundában sütött pisztráng-Ghezelelah ba’badam
Hozzávalók:
1 egész tisztított pisztráng
1 zacskó hántolt, felezett mandula
2 tojás villával jó alaposan felverve
2 dl tej
10 dkg liszt
10 dkg vaj
5 e.k olívaolaj
só, bors
2 t.k forrázott sáfránylé
Muzsika:Adele-Send My Love
Elkészítés:
- A pisztrángot kívül -belül alaposan sózzuk be. ízesítsük borssal is.
- Öntsük egy nagyobb tálba a lisztet, a tejet szintén.
- A halat jó alaposan fürdessük meg a tejben.
- Forgassuk bele a lisztbe, majd a tojásba.
- Tegyük egy tálra, szórjuk rá a mandulát, kezünkkel nyomkodjuk rá, hogy mindenhol befedje.
- Fordítsuk meg, a másik felére is szórjuk rá a mandulát.
- A maradék tojásba öntsük bele a maradék mandulát, és töltsük bele a pisztráng hasüregébe.
- Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat , öntsük hozzá az olívaolajat és a sáfrányt
- Tegyük bele a pisztrángot, mindkét oldalát 5-5 percig süssük.
- Közben melegítsük elő a sütőt 200 C fokosra. Öntsük át egy tepsibe a sáfrányos vajat, tegyük át bele a pisztrángot, és 15 percig süssük.
- Tálalás,bármilyen általunk kedvelt körettel, idénysalátával.
Noosheh Jaan!
Drága Olvasó!
Köszönet érte ,hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! Ha a Facebookon jársz, nézz be hozzám!
Vélemény, hozzászólás?