Ez a könnyed, eszméletlen finom nyári saláta, a lilahagyma, uborka és koriander találkozásából született. A só és az almaecet kettőse, teljesen megszelídíti a lilahagymát, garantáltan nem leszünk hagymaszagúak. Ideális kísérője lehet sült húsoknak, de önmagában is ellenállhatatlan. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
Lilahagymás uborkasaláta
Hozzávalók
Muzsika-Shadmehr Aghili-Barandeh
1 közepes méretű lilahagyma
1 kígyóuborka
2 t.k koriandermag
2 t.k só
3 e.k almaecet
Elkészítés
A lilahagymát megpucoljuk, vékonyra szeleteljük. Tálba tesszük, megsózzuk, negyed órát állni hagyjuk.
Az uborkát alapos tisztítás után, héjastul karikákra vágjuk. Tálba tesszük, megsózzuk, állni hagyjuk.
A koriandert egy felhevített serpenyőbe szórjuk, kevergetve 1-2 percig pirítjuk. Mozsárba tesszük, nagyon finoman megnyitjuk a magokat.
Egy nagyobb salátástálba összeöntjük az uborkát és a lilahagymát. Rászórjuk a koriandert. Meglocsoljuk az almaecettel, elkeverjük. Lefedjük, fél órára betesszük a hűtőbe.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál! tarts velem, főzzünk együtt legközelebb is!
Vélemény, hozzászólás?