Lilahagymás csicseriborsó saláta korianderrel feta sajttal
A csicseriborsó nélkülözhetetlen és népszerű alapanyaga az iráni konyhának. Találkozhatunk vele ragukban, levesekben , salátákban egyaránt.
Ennek a salátának a lelke, a karamellizált lilahagyma. Nem érdemes az idővel spórolni, erre mindenképp szánni kell, 30-35 percet. A lilahagyma kissé édeskés íze, remekül harmonizál a fűszerekkel, a koriander pedig friss ízt ad a salátánknak.
Lássunk hozzá!
Hozzávalók
Muzsika: Sohrab Pakzad-Migiram Daste To Ro
40 dkg csicseriborsó (konzervet használtam, mert nem kell főzni. )leöblítve, lecsepegtetve
4 fej lilahagyma vékonyra szeletelve
7 e.k olívaolaj
3 gerezd fokhagyma zúzva
2 t.k őrölt római kömény
1 t. k egész római kömény
6 e.k lime lé
2 t. k sumac
1/2 újhagyma zöld szára apróra vágva
2 csokor koriander apróra vágva
10-15 dkg feta sajt
Serpenyőben felhevített olívaolajon karamellizáljuk a lilahagymát.
A csicseriborsó tálba tesszük.Hozzáadjuk a karamellizált lilahagymát, a koriandert és az újhagymát. A lime levet tálba öntjük. Beletesszük a fűszereket, alaposan elkeverjük. Ráöntjük a csicseriborsóra, jól összekeverjük, 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt rámorzsoljuk a feta sajtot.
Kínáljunk mellé friss laposkenyeret.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy benéztél! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is!
Vélemény, hozzászólás?