Ez a leves amilyen egyszerű, annyira fenséges ízű! Túl sok hozzávalót nem igényel, és túl sokat sem érdemes készíteni belőle, mert frissen az igazi! Ha nincs savanyú szőlő levetek, helyettesíthetitek lime levével.
Korianderes spenótleves-Soup-e Sak
Hozzávalók:
30 dkg nagylevelű spenót apróra vágva
1 nagy csokor koriander levél
1 nagyobb fej saláta hagyma apróra vágva
2 liter forróvíz
3 csirke vagy marhahúsleves kocka
3 e.k vaj
3 tojás sárgája
3 e.k rizsliszt
só, bors ízlés szerint
1,5 dl savanyú szőlő lé vagy lime leve
Elkészítés
Egy nagyobb edényben olvasszuk meg a vajat, pirítsuk aranysárgára benne a hagymát. Adjuk hozzá az apróra vágott spenótot és a koriandert, kevergetve pirítsuk 2-3 percig. Öntsük fel a forró vízzel, dobjuk bele a leveskockákat, keverjük el. Ha felforrt tegyük rá a fedőt és mérsékelt tűzön 20 percig főzzük.
Egy kisebb tálban keverjük ki a rizslisztet csomómentesre forróvíz hozzáadásával. Merjünk rá 1 kanállal a főzőléből is. Öntsük bele a lisztes keveréket a levesünkbe, keverjük el. Kóstoljuk meg, ha szükséges ízesítsük sóval, borssal. Öntsük bele a savanyú szőlő levet vagy a lime levet. Keverjük el, forraljuk fel.
A tojások sárgáját keverjük ki alaposan. Vegyük le a tűzről a levest, hagyjuk pihenni néhány percig, majd keverjük bele a tojássárgákat. Forrón tálaljuk!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, tarts velem legközelebb is! A blog Facebook oldalát is ajánlom!
Vélemény, hozzászólás?