Bandar Abbas egy nagy, nyüzsgő kikötőváros Irán déli részén, ahol az utazó egy igazán különleges reggelit ehet,történetesen datolyát, szezámpasztával(tahini) , melyet friss, meleg naan kenyérbe csomagolva illik fogyasztani, forró, erősre főzött tea kíséretében. Egészen remek párosítás , ám egy kis őrölt mandula és fahéj hozzáadásával egy egészen tápláló, vitaminbombát kapunk. Rém egyszerűen elkészíthető egészséges desszert, mely reggelire is kiváló, délig garantáltan ellát tápanyagokkal.
Egy dobozban, hűtőbe téve 2 hétig eltartható, ezért érdemes többet készíteni belőle.
Mandulás datolya golyók
Hozzávalók:
Muzsika: Csézy és Rakonczay Imre-Forog a kerék
20 dkg iráni datolya magozva
15 dkg őrölt mandula
1 t.k őrölt fahéj
2 e.k tahini
1 csipet só
Elkészítés:
A hozzávalókat robotgépbe tesszük, alaposan összezúzzuk. A datolyás masszánkat tálba tesszük, vizes kézzel tetszőleges méretű golyókat formálunk belőle. Tálalásnál meghinthetjük darált mandulával.
Nooseh Jaan!
Drága Olvasóm! Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, tarts velem legközelebb is! A blog Facebook oldalán is szívesen látlak!
Vélemény, hozzászólás?