Lekvárt főzni kiwiből ,nem ördögtől való dolog, a végeredményt megkóstolva pedig ,minden maradék kétségünk tovaszáll. Mert hát az ember lánya nem is gondolná,hogy abból a szőrös kis gyümölcsből,némi kardamom,vanília,no meg lime levének hozzáadásával,micsoda mennyei csemege lesz. Egy üveg,perzsa ízvilágú kiwi lekvár látványnak sem utolsó. Nekem legalábbis nagyon bejön. De nem fecsérlem tovább a szót, hanem arra biztatlak, ha van a hűtődben szottyadt kiwi,ki ne dobd, főzz belőle inkább lekvárt.
Hozzávalók:
1kg szottyadt kiwi,( én általában 2 hétig tárolom a hűtőben,míg megszottyad)meghámozva,darabolva,botmixerrel pürésítve
20dkg cukor (természetesen helyettesíthető egészségesebb változatokkal.)
1t.k őrölt kardamom
1.vanília rúd kikapart magja
1 lime leve
1 tasak dzsemfix szuper 3:1
Muzsika:Magna Cum Laude -Vidéki Sanzon
Elkészítés:
- A pürésített kiwire rászórjuk a cukrot,és 2 órán keresztül állni hagyjuk.
- Lábosba tesszük,meglocsoljuk a lime levével. Feltesszük a tűzre 1 órán keresztül ,kevergetve főzzük.
- Hozzáadjuk a vaníliát és a kardamomot. Még 5 percig főzzük.
- Belekeverjük a dzsemfixet.
Levesszük a tűzről, még forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk. 5 percre fejtetőre állítjuk.
Langyos ,friss laposkenyérrel és fetasajttal fogyasztjuk.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is!
Vélemény, hozzászólás?