A Dopiazeh-” Piaz” -jelentése hagyma, „do”-jelentése-kettő. A kéthagymás egytálételnek számtalan verziója létezik, a húsmenteset már korábban elkészítettem.
Ezúttal a marhahúsos verzió van soron, a bölcsője ennek a verziónak is-Shiráz. Ezúttal semmiféle különleges alapanyagért nem kell rohangálni, jóféle darált marhahúsra, 2 nagyobb fej saláta hagymára , 3 gerezd fokhagymára , némi burgonyára , sűrített paradicsomra és fűszerekre lesz szükségünk. Só, bors és kurkuma, de ha valaki szereti a csípőset, ízesítheti egy kis chilivel. A burgonyára visszatérve , újburgonyával egészen elképesztő a végeredmény.
Kéthagymás egytálétel-Marhahúsos verzió-Dopiazeh
Hozzávalók
50 dkg darált marhahús
2 nagyobb fej saláta hagyma apróra vágva( vághatjátok vékony szeletekre is)
3 e.k olívaolaj
3 gerezd fokhagyma zúzva
4 nagyobb burgonya ,hámozva, apró kocára vágva
2 e.k sűrített paradicsom
1/2 t.k őrölt kurkuma
só ,bors ízlés szerint
forró víz
A díszítéshez lila hagyma , apróra vágott petrezselyemzöld
Muzsika:Sirvan Khosravi-Na Naro
Elkészítés
Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, pirítsuk benne aranysárgára a hagymákat. A felét szedjük ki egy tálra, tegyük félre.
Adjuk hozzá a fokhagymát, ízesítsük a kurkumával és kevergetve néhány percig pirítsuk tovább.
Tegyük bele a marhahúst, kevergetve kifehéredésig pirítsuk. Most mehet bele a sűrített paradicsom. Keverjük el. Öntsük fel 2, 5 dl forró vízzel.
Tegyük vissza bele a félretett sült hagymát, ízesítsük sóval, borssal. Borítsuk bele a burgonyákat, keverjük el. Tegyük rá a fedőt és mérsékelt lángon 30 percig főzzük, míg a burgonya és a hús is megpuhul.( Én kivételesen külön készítettem el a burgonyát, a fotók miatt.)
Tálalásnál kínáljunk mellé friss ,langyos lapos kenyeret, ecetes uborkát. Díszíthetjük lila hagymával, petrezselyemmel.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak , főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalán is szívesen látlak!
Vélemény, hozzászólás?