Egy igazán könnyen elkészíthető, frissítő, nyári salátát készítettem. Aki szereti a francia salátát(én mondjuk pont utálom, talán épp ezért rajongok ezért a könnyedebb változatért) az szeretni fogja ezt is. Kapor rajongóknak pedig egyenesen kötelező megfőzni és megkóstolni, mert egészen páratlan ízélmény a zöldborsó íze kaporral házasítva! Kötelező elem a jó minőségű, sűrű , natúr joghurt.
Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy ez újfent egy olyan étel, melyben tökéletes egyensúlyt alkotnak a hűtő és fűtő hatású összetevők: a joghurt hűtő hatását kiválóan ellensúlyozza a hozzáadott kapor . Ha erről bővebben szeretnél olvasni, ide kattintva megteheted:Ha Egészséges Akarsz Maradni Ügyelj A Hideg És Meleg Hatású Élelmiszerek Egyensúlyára
Kapros- joghurtos zöldborsó saláta-Salad -e Nokhod ba Mast
Hozzávalók:
Muzsika:Keresztes Ildikó-Magányos csónak
0,5 dl sűrű, natúr joghurt
3 nagyobb burgonya héjában megfőzve, hámozva, apró kockákra vágva
30 dkg zöldborsó puhára főzve, lehűtve
2 csokor kapor apróra vágva
3 e.k olívaolaj
15 dkg apróbb ecetes uborka apróra vágva
2 e.k citromlé
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Az összes hozzávalót tegyük tálba, keverjük el alaposan, majd hűtsük be. Tálalásnál díszíthetjük madársalátával, kaporlevéllel, de tálalhatjuk(ahogyan én is) Malabár spenót levélen.
Noosheh Jaan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt jártál! Várlak , főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalán jártál már? Pedig érdemes! Várlak!
Vélemény, hozzászólás?