Gyorsan , még az elején leszögezem, hogy ez nem perzsa recept. Ez most egy saját recept, melyet Farzad Farzin -Roozhaye Tarik c. dala inspirált. Egy desszert, mely édes ,mint a szerelem, hűvös, mint az őszi Teherán utcái. Általában a kiválasztott receptekhez választom a dalt, de ezúttal ez fordítva volt, a dalhoz készítettem az ételt. Egészen különleges lett, bár nem igazán alakbarát.
A cukrot Eritrit-tel helyettesítettem .
Rózsavizes görögdinnye puding
Hozzávalók:
A mennyiségekkel bajban leszek, nem igazán méricskéltem, csak főztem.
1 nagyobb görögdinnye fele
ízlés szerinti mennyiségű cukor
1 lime leve
1/2 t.k őrölt fahéj
2 e.k rózsavíz
6e.k kukoricaliszt ( amúgy dinnyéje válogatja, lehet, hogy több kell hozzá, hogy besűrűsödjön)
tejszínhab és pisztácia a tetejére
Elkészítés:
A görögdinnyét turmixgépbe vagy smoothie készítő gépbe tesszük, pürésítjük. Lábosba öntjük, hozzáöntjük a cukrot , a rózsavizet, a lime levét, ízesítjük a fahéjjal, alaposan elkeverjük. Hozzászitáljuk a kukoricalisztet, csomómentesre keverjük. Feltesszük a tűzre , és folytonos keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Még melegen poharakba szedjük, hűlni hagyjuk, majd betesszük a hűtőbe néhány órára. Tálalásnál tejszínhabbal és pisztáciával díszítjük a tetejét.
Nooseh Jaan!
Drága Olvasóm! Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! Megtalálsz a Facebookon és az Instagaramon is!
Vélemény, hozzászólás?