Mi a jó az őszben? Sok minden.
A gyümölcsöskertek pazar kínálata, a természet vibráló színei és a simogató, derengő napsütés. És hogy végre megint van spenót!
A spenótot lehet szeretni és lehet, ki nem állni. Tartozzatok bármelyik táborba, ebben a salátában a spenót abszolút a szerethető arcát mutatja. Megkoronázva dióval és gránátalmával, igazán fenséges látvány. Ráadásul nagyon finom és egészséges. És ha azt mondom, hogy a dió és a spenót is Perzsiából származik, akkor máris értitek, miért készítettem el. Az öntetet olívaolaj, gránátalma sűrítmény és balzsamecet triumvirátusa alkotja. Az elkészítése rém egyszerű, úgyhogy lássuk a receptet!
Gránátalmás Spenótsaláta
Hozzávalók:
Sajnos nem kaptam nagy levelű spenótot, így most bébi spenótot használtam. Mennyiség:1 doboz. Ha nagylevelű spenótból készítjük, akkor 50 dkg- ra lesz szükségünk.
10 dkg dió
1 gránátalma magjai
Öntet:
3 e.k olívaolaj
3 e.k balzsamecet
2 e.k gránátalma sűrítmény
1 csipet só
Muzsika:Demjén Ferenc-Jöjj Vissza Vándor( Sajnos holnaptól aktuális lesz…)
Elkészítés:
- A spenótot tálba tesszük.
- Az öntet hozzávalóit egy másik tálkában alaposan elkeverjük.
- Az öntetet ráöntjük a spenótra, óvatosan összeforgatjuk.
Rászórjuk a gránátalma magokat, és a diót. Kínálhatunk hozzá kockára vágott fetasajtot, camembert sajtot,rozskenyeret. De önmagában is isteni ! Frissen az igazi!
Vélemény, hozzászólás?