A gránátalmás sajttortának is van perzsa vonatkozása, mégpedig az, hogy a téli napforduló éjszakáján gránátalmát kell enni. Hogy miért ,azt itt olvashatod:Gránátalmamagokba burkolt diós sajtgolyó Yalda éjszakájára
No, ennek a sajttortának az alapja most nemcsak kekszmorzsából áll,azon egyszerű oknál fogva, hogy az én drága kamaszom rájárt a készleteimre, és áldásos tevékenységének hála ,mindössze 5 dkg maradt. A fenének sem volt már kedve visszamenni a Sparba, így az a mentő ötletem támadt, hogy darált dióval és mandulával vegyítem a kekszet. A végeredmény remek lett, főleg, hogy megízesítettem egy kis kardamommal amitől persze még jobb lett.
A krémhez a mascarponét , gránátalmák kipréselt levével és céklaporral színeztem meg . A remegős állag az expressz zselatin fixnek köszönhető.
Gránátalmás sajttorta
Hozzávalók:
Muzsika: Beethoven’s 5 Sicrets-One Republic-The Piano Guys
10 dkg darált háztartási keksz
5 dkg mandulaliszt
5 dkg darált dió
5 dkg olvasztott vaj
1 t.k őrölt kardamom
50 dkg mascarpone
1 t.k rózsavíz
1 zacskó expressz zselatin fix
ízlés szerint cukor
3 db gránátalma leve
2 dkg céklapor
gránátalma magok a díszítéshez
Elkészítés:
A kekszmorzsát , a mandulalisztet és a diót tálba tesszük. Hozzáadjuk a kardamomot, elkeverjük. Ráöntjük az olvasztott vajat, alaposan elkeverjük.
A mascarponét tálba öntjük,hozzáöntjük a gránátalmák levét, a rózsavizet, a cukrot, a céklaport,és a zselatin fixet. Alaposan elkeverjük.
A kekszes tortaalapot egy 18 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, belesimítjuk.
Ráöntjük a gránátalmás mascarpone krémet, alaposan elsimítjuk, és betesszük a hűtőbe egy egész éjszakára. Másnap tálaljuk.
Noosheh Jaan!
Drága Olvasó! Köszönet érte, hogy benéztél! Várlak , főzzünk együtt legközelebb is! A Facebookon is nézz be hozzám!
Vélemény, hozzászólás?