A Kaszpi-tenger délnyugati partján fekvő Gilán tartomány ételét készítettem el. A természeti szépségeiről méltán híres tartomány, mindamellett, hogy a kiváló minőségű rizs termesztésében élen jár, a világ egyik fő pisztácia termelő területe is. A tartomány konyhájának jellegzetessége, a csak a térségre jellemző gyógy -és fűszernövények termesztése is.
Az eredeti recept szilvával és aprított , friss giláni fűszernövényekkel készül. Mivel módosítottam a recepten, ezért most elmarad az étel eredeti , perzsa megnevezése.
A gránátalma kifővő levétől, egyszerre lesz édes és savanyú ,ez a látványnak sem utolsó ragu.
Gránátalmás csirkeragu
Hozzávalók
Muzsika:Farzad Farzin-Bargard
8 db csirke felső comb bőr nélkül
2 nagyobb fej lila hagyma
2 nagyobb gránátalma magjai
3 e.k sűrített paradicsom
só, bors ízlés szerint
1 t.k őrölt kurkuma
olívaolaj
5 dkg vaj
forró víz
A tálaláshoz :darabolt zöld pisztácia, gránátalma magok, főtt basmati rizs.
Elkészítés
Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a csirkecombokat, és kifehéredésig pirítjuk.
Kivesszük, tálba tesszük. Meghintjük sóval ős őrölt borssal.
A visszamaradt vajhoz (ha szükséges) egy kevéske olívaolajat öntünk. Beletesszük a hagymákat, kevergetve 5-10 percig pirítjuk. Rászórjuk a kurkumát, elkeverjük. Beletesszük a sűrített paradicsomot, kevergetve néhány percig pirítjuk.
Beletesszük az előpirított húsokat, felöntjük annyi forró vízzel amennyi ellepi. Beletesszük a gránátalma magokat. Ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal. Elkeverjük. Rátesszük a fedőt és lassú tűzön 60 percig főzzük. Akkor jó, ha sűrű, ragu állagú. Ha szükséges, főzzük el a felesleges vizet.
Noosheh Jan!
Drága olvasóm!
Köszönet érte, hogy ma is velem tartottál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! Hogy ne maradj le az új receptekről , gyere a blog Facebook oldalára, vagy iratkozz fel blogkövetésre!
Vélemény, hozzászólás?