Teljesen érthető, hogy nekem szegeznétek a kérdést, mi a csudáért kell a görögdinnyéből limonádét készíteni? Biztosan van valamiféle perzsa vonatkozása, aztán majd jön megint a teleregény…:)
Mindenkit megnyugtatok, nincs perzsa vonatkozása, és az ok, amiért készítem, több, mint vicces.(Az Iránban kapható görögdinnyeléről majd máskor írok.)
Azért készítek görögdinnyéből limonádét, mert minden nyáron , az ország összes vacak ízű görögdinnyéjét én veszem meg, kidobni meg sajnálnám:) Amióta nem lékelik, én , amolyan jóságos Teréz anyuként kiválasztom az összes éretlen, vízízű, sápkóros dinnyét. Néha úgy érzem, meg vagyok én átkozva, mint Bagaméri a fagylaltos…..
Ilyenkor aztán dühöngök egy keveset, és nekiállok dinnyét magozni. Közben megfogadom, hogy na, dinnyét ,idén nyáron soha többet nem veszek, ha meg mégis, akkor ott nem, meg ott se, és nem hallgatok se a Józsira, se a Gipsz Jakabra, hogy az ő dinnyéje bizony édes, mint a méz. Hát egy frászt! A vérképemben több cukor van, mint ezekben! Na!
Szóval magozok, kicsi lúzer,aztán darabolok, majd előkotrom a turmixgépet.
Zörgök vele egy kicsit, majd az összeturmixolt dinnyét beteszem a hűtőbe néhány órára , hogy jó hideg legyen.
Közben készítek egy hagyományos limonádét, hideg vízzel,citrommal, cukorral(persze nyírfa,mármint a cukor) jó sokat teszek bele, az anyja szemit, legalább ettől legyen édes, hamár… És miközben az Unique -től szól a Nem adom fel-hozzáöntöm a dinnyét a limonádéhoz,teszek bele bőven jégkockákat, és rém büszke vagyok, hogy a sz..-ból is várat építettem:) És nem is rosszat.
Építsétek meg ti is, nem fogjátok megbánni!
Nooseh Jaan!
Drága olvasóm! Köszönöm, hogy velem tartottál! Várlak legközelebb is!
Vélemény, hozzászólás?