JavábanJavában tombol a grillszezon, amikor jobbnál jobb fogások pirulnak a faszénen,és mindenkinek van egy tuti jó receptje. Nekem is, csak, hogy ki ne lógjak a sorból.
Ráadásul két legyet ütünk egy csapásra, mert egy különleges fűszerkeverék receptjét is megosztom veletek, mely halakhoz és rákokhoz is egyaránt kiválóan illik.
Fűszerkeverék halakhoz(Advieh Mahi)
2 e.k őrölt koriander mag
2 e.k őrölt római kömény
1 e.k fokhagymapor
1/2 e.k őrölt kurkuma
1/2 e.k őrölt fekete bors
1/2 e.k őrölt chili
2 t.k só
1 t.k őrölt szárított görög széna
Garnélarák kebab
Hozzávalók:
20 db garnélarák
1e.k halak fűszerkeverék
3 e.k olívaolaj
Muzsika:Adele-Million Years Ago
Elkészítés:
Öntsük egy tálba az olívaolajat. Szórjuk bele a fűszerkeveréket, keverjük el. Tegyük bele a rákokat, a kezünkkel óvatosan forgassuk bele az olajos fűszerkeverékbe. Tegyünk rá egy darabka alufóliát, és tegyük be a hűtőbe minimum egy órára.
Vegyük ki a pácból a garnélákat, húzzuk nyársra, majd tegyük a parázsló faszénre . Sütés közben kenegessük a maradék páclével. 5-10 perc alatt készre sül. Tálalásnál locsoljuk meg citrom vagy lime levével. Tálalhatjuk bármilyen friss idénysalátával , de remek kísérője a perzsa kapros rizsnek is. https://granatalmaesborbolya.cafeblog.hu/2019/06/08/perzsa-kapros-rizs-shevid-polo/
Noosheh Joon!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalán is várlak!
Vélemény, hozzászólás?