Nagy kedvencem a gomba, mindenféle formában elkészítve. Szeretem rántva, sütve, párolva,salátaként tálalva. A gomba remek fehérje forrás, A,-B-,D-,vitamin tartalma jelentős. Egyetlen hátrányos tulajdonsága ismeretes csak,mégpedig, hogy a belőle készített étel gyorsan romlik. De sebaj, mert ha ezt a marinált gombasalátát elkészítitek, úgysem marad belőle másnapra.
Ehhez a recepthez célszerű apróbb csiperkegombákat használni. És ami még megér egy kis utánajárást, az a friss oregano beszerzése, mert zongorázni lehet a különbséget!
Mai muzsika, a csodálatos Barbara Streisandtól-Somewhere.. Szabad dúdolni..Aztán meg egy duett Bryan Adams-sal -IFinally Found Someone. Éljenek a májusi szerelmek!
Ez a marinált gombasaláta kiváló választás grillezett húsok mellé, ha újítani és egy kicsit ‘villantani ‘akarunk szakácstudományunkkal. S hogy mitől duplán korianderes? A válasz egyszerű. Ízesítjük őrölt koriandermaggal és apróra zúzott koriander levelekkel is. Hát ettől.
DUPLÁN KORINDERES MARINÁLT GOMBASALÁTA
Hozzávalók:
1/2 kg apró szemű sampion gomba
1 csokor friss koriander levél apróra vágva
1 kisebb csokor friss oregánó apróra vágva
1 nagyobb lilahagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma ,zúzva
1 t.k őrölt koriandermag
4ek. vörösbor ecet
4ek. olívaolaj
1 citrom leve
só-ízlés szerinti mennyiség
Elkészítés:
- A gombák tönkjét távolítsuk el.
- Forraljunk vizet egy edényben, öntsük bele a citrom levét.
- Tegyük a citromos vízbe a gombafejeket, 5 percre.
- Egy tálban keverjük össze a többi hozzávalót.
- Szűrjük le a gombákat, alaposan csepegtessük le.
Tegyük a gombákat az ecetes , olajos-korianderes pácba, óvatosan keverjük el. Fedjük le és mehet a hűtőbe pár órácskára, hogy az ízek összeérjenek. Az íze nagy meglepi lesz!
Tálalása bármivel amit szeretünk ,legyen az pirított rozskenyér,fehér kenyér, akármi.
Nooseh Jaan!
Drága olvasóm!
Köszönöm, hogy itt voltál, várlak legközelebb is! A blog Facebook oldalán érdekességekkel és gyönyörű fotókkal várlak! Látogass meg, ha arra jársz!
Vélemény, hozzászólás?