A diós gránátalmás csirkeragu(https://granatalmaesborbolya.cafeblog.hu/2016/12/05/perzsa-etelek-kiralya-dios-granatalmas-csirkeragu-fesenjan/ után szabadon.
Készülhet csirkemájból és pecsenye kacsamájból egyaránt.
Diós Gránátalmás csirkemáj
Hozzávalók
50 dkg csirkemáj apróra vágva
10 dkg darált dió
1 nagyobb fej lila hagyma vékonyra szeletelve
3 gerezd fokhagyma zúzva
1/2 t.k őrölt fahéj
4 e.k olaj
1 /2 t.k őrölt kurkuma
4 e.k gránátalma paszta
1 e.k cukor
só, bors ízlés szerint
1 citrom leve
Elkészítés
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk. Aranysárgára pirítjuk a hagymát, a fokhagymát. Fakanállal tálra szedjük.
A visszamaradt olajba beletesszük a májat, kevergetve 5-8 percig pirítjuk. Kiszedjük, tálra tesszük.
A serpenyőbe vissza tesszük a hagymákat, ízesítjük a kurkumával. Hozzáöntjük a diót, a gránátalma sűrítményt, elkeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, fahéjjal. Elkeverjük. Beletesszük a cukrot és a citrom levét. Ha túl sűrű lenne , egy -két deci forralt vizet öntsünk hozzá. Tegyük rá a fedőt és lassú tűzön 20-30 percig főzzük.
Ha már jó sűrű a ragu, tegyük bele a májat, keverjük el és lefedve 15 percig főzzük.
Apróra vágott petrezselyemmel, friss lapos kenyérrel kínáljuk.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál!
Várlak, főzzünk együtt legközelebb is!
Vélemény, hozzászólás?