„Ha végre itt a nyár és meleg az idő, az ember strandra jár..”Meg kebabot süt:)
Ha van kerti faszenes grillje, akkor boldog ember ,és azon süt. Ha nincs, (akkor is boldog, ) ám akkor megsütheti gázgrillen vagy az elektromoson is. Én ezúttal az elektromos grillen sütöttem, de süthetitek tepsibe fektetve , a sütőben is. Ebben az esetben vigyázzatok, ki ne száradjon túlságosan!
Ha ismerkednél a kebab fajtákkal, itt megtehetedKebabok földje -Irán
Ez a tradicionális kebab az iráni Gilan és Mazandaran tartományok étele, jellegzetesen marhából készül, de készítik bárányból és csirkéből egyaránt.
Diós gránátalmás csirke kebab- Joojeh Kebab Torsh
Hozzávalók:
Muzsika: Celine Dion és Barbara Streisand gyönyörű duettje-Tell him „Mondd el ,hogy a Nap és a Hold az ő szemében ébred fel…”
50 dkg csirkemell filé, kockákra vágva
A páchoz:
1 nagy fej salátahagyma lereszelve
2 gerezd fokhagyma zúzva
15 dkg darált dió
1,5 dl gránátalma sűrítmény
1 dl gránátalmalé
2 e.k olívaolaj
2csokor petrezselyem apróra vágva(elmaradhat)
1 t.k só
1 t.k őrölt fekete bors
Elkészítés:
- A pác hozzávalóit tálba tesszük, alaposan összekeverjük.
- Beletesszük a csirkehúst, kezünkkel alaposan belemasszírozzuk a pácot.
- Alufóliával lefedjük, egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
- Sütés előtt egy órával vegyük ki a hűtőből. Egy kanállal kaparjuk le a diós pácot a húsokról, arra már nem lesz szükségünk, az aromák már a húsban vannak(„az Oroszok meg a spájzban:)”Készítsük el a nyársakat, én ezúttal chili paprikákat húztam a húskockák közé. (ha valaki hozzám hasonlóan bambusz nyársakat használna, áztassa be felhasználás előtt, ellenkező esetben úgy jár majd ,mint én, meg fog égni a nyárs, és kicsit se lesz fotogén:)
- Grillen süssük készre. Ebbe olyan nagyon nem okoskodnék bele, bizonyára mindenkinek megvannak a saját, jól bevált grillezési praktikái, olyan ez ,mint a magyar foci, egy kicsit mindenki ért hozzá..:)
Tálalása friss zöldfűszerekkel, (főleg petrussal), hagymával, ecetes lila káposztával, citrommal, és az elmaradhatatlan perzsa, főtt rizzsel. Jól áll neki az olívabogyó is, csak szólok…
Noosheh Jan!
Drága Olvasó! Köszönöm, hogy itt voltál! Főzz velem legközelebb is! Látogasd meg a blog Facebook oldalát, hidd el érdemes!
Vélemény, hozzászólás?