Bandar-Abbász városának egyik szállodai éttermében ettem életem legfinomabb vacsoráját. Több napja voltunk már úton, szokás szerint már bármit megettem volna, kebabon kívül. Magamban már fohászkodtam, hogy legyen más is az étlapon, ne csak kebab. És volt. Ki is választottam ezt a gombát, némi sült burgonya kíséretében. És nem bántam meg.
Egy főre 30 dkg gombával számoljatok, és mindig friss ,apróbb szemű gombát használjatok.
Currys gomba
Hozzávalók
Muzsika-Shadmehr Aghili -Khaabe Khosh
30 dkg apróbb csiperke gomba
1 t.k curry
2 e.k sűrített paradicsom
só, bors ,ízlés szerint
olívaolaj
chili pehely ízlés szerint
a tálaláshoz petrezselyemzöld
Elkészítés
A gombákat folyó víz alatt megmossuk, a tönkjét levágjuk, félbe vágjuk, majd a negyedeket felszeleteljük.
Serpenyőben olajat hevítünk(egy jó löttyintésnyit) rádobjuk a gombát, és nagy lángon, kevergetve pirítjuk, míg levet ereszt. Tovább főzzük, míg a leve elfő. Ekkor fűszerezzük a curryvel, elkeverjük, Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, újból elkeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, chilivel.
Még egy -két percig pirítjuk, levesszük a tűzről, forrón , petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Kínálhatunk hozzá kenyeret, de sült burgonyával még finomabb.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalán is várlak!
Vélemény, hozzászólás?