Az iráni omlettnek -mely valójában rántotta- nagyon sok változata van. Mindegyik nagyon népszerű és minimális hozzávalókból könnyen elkészíthető. A perzsa omlett nemcsak reggeli étel, hanem könnyű ebéd vagy vacsora, melyet általában friss, meleg kenyérrel és egy nagy tál sabzival illik feltálalni.
Én most a fotók kedvéért nem kevertem össze a tojásokat, ti azonban bátran keverjétek össze egy villával. Egy lényeges momentumon semmiképp ne változtassatok, a sütéshez kizárólag vajat használjatok.
Jellemzően perzsa ízvilág, egyszerre édes és sós, no meg savanyú. Gilan és Mazandarán tartományok népszerű étele.
Perzsa gránátalmás omlett
Hozzávalók
1 nagy fej gránátalma kimagozva
2 e.k vaj
1 nagyobb fej hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma zúzva
3 tojás
ízlés szerint só
Elkészítés
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Aranysárgára pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Tekerünk rá egy kevés sót, elkeverjük.
Beletesszük a gránátalma magokat és 5-7 percig kevergetve pirítjuk. Ráütjük a tojásokat és kifehéredésig sütjük. Forrón , kenyérrel és friss zöldfűszerekkel kínáljuk.
Noosheh Jan!
Drága Olvasó!
Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak ,főzzünk együtt legközelebb is!
Vélemény, hozzászólás?