Szűnni nem akaró, minden tavasszal kiújuló, gyógyíthatatlan cukkini imádatban szenvedek! Gyógyulásra esély sincs, a Sparban 400 Ft kilója a saláta cukkininek. Üde ,zöld, ínycsiklandó….A kosaramban végezte..
Nem kérdés, hogy megint cukkini fánk lesz ebédre. Igen, tudom, hogy megint egy kakukk tojás, mert ez sem perzsa, de isteni finom! Még tart a böjt, úgyhogy serpenyőbe vele!Lássuk csak mi minden kell hozzá!
Cukkini fánk -ahogyan én szeretem
Hozzávalók:
6 db cukkini(oké, a fotón csak 3 van, de nem akartam mindet oda halmozni) hámozva
1 fej saláta hagyma apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál kurkuma
1 nagy csokor petrezselyemzöld apróra vágva
1 nagy csokor kapor apróra vágva
1 tojás
annyi liszt, amennyit felvesz ,kb 25-30dkg
20 dkg fetasajt
csipetnyi só( a sóval csak óvatosan, a sajt is sós)
egy csipet őrölt bors
fél tasak sütőpor
3 e.k olívaolaj
olaj, a sütéshez.
A tálaláshoz natúr joghurt és kapor.
Mai zeném, a régmúltból való, talán nem is ismeritek, ám én imádom. Ihász Gábortól hallgatom a Múlnak a gyermekévek c. dalát, és még mindig úgy érzem, rólam énekel. Én még mindig imádok játszani! (szerencsére élnek a közelemben alibi kisgyerekek, akiknek ki lehet venni kedvesen a kezükből a buborékfújót, azzal a szöveggel, hogy nézd, én milyen nagyot tudok fújni…:))
Most momentán a reszelővel játszom, le kell ugyanis reszelnünk a cukkiniket,a reszelő kis lukán. Ha megvagyunk és nem reszeltük hozzá az ujjunkat, tegyük egy tálba, hagyjuk kicsit állni, majd alaposan nyomkodjuk ki a levét.
Egy serpenyőben az olívaolajon pirítsuk aranysárgára a hagymát,mikor már szép a színe, mehet hozzá a fokhagyma is. Színezzük még szebbre a kurkumával!Borítsuk bele a cukkiniket, keverjük el alaposan és pirítsuk addig, míg a színe megváltozik(kb.10 perc). Vegyük le a tűzről, öntsük át az egészet egy tálba, hagyjuk kissé hűlni.
Ha már nem forró, adjuk hozzá a tojást, a fetasajtot, a lisztet, az apróra vágott kaprot és petrezselymet, a sütőport, és a borsot. Szutymákoljuk (remélem van ilyen szó!) össze jó alaposan,majd kóstoljuk meg, elég sós -e. Ha nem , hát orvosoljuk azt a fene nagy problémánkat és sózzuk meg. Fél órácskát hagyjuk állni. Imigyen kell kinéznie:
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat.
Egy fagylaltos kanál segítségével adagoljuk ki a cukkinis masszánkat, és óvatosan tegyük bele az olajba. 10-10 percig süssük mindkét oldalát. Érdemes egyet próbaként kihalászni, és megnézni teljesen megsült -e. Ha igen, szedjük papírtörlőre,és a kapros joghurttal tálaljuk(némi emésztést segítő tabletta kíséretében, mert tutira mindenki annyit fog enni, hogy ezután fog kiáltani! ) Frissen az igazi!
A fotón elfekvő két cukkini meglógott a reszelő elől, megkegyelmeztem hát nekik, mint az amerikai elnök a hálaadásnapi pulykáknak..
Végezetül néhány fotó a mandulavirágzásról! Ma fotóztam, SZERETETTEL NEKED KEDVES OLVASÓM!
KÖSZÖNÖM, HOGY ITT VOLTÁL!
NOOSEH JAAN!
Vélemény, hozzászólás?