Nyakunkon a grill szezon. Elég az unalmas köretekből, salátákból,kínáljunk a húsok mellé valami különlegeset!
Rém egyszerűen elkészíthető , feltéve, hogy van otthon némi borbolyánk.
A hagymákat vékonyra szeleteljük, alaposan besózzuk, majd 1 órát állni hagyjuk. Folyóvíz alatt leöblítjük, lemosva róla a felesleges sót. Papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges vizet. Tálba tesszük. Hozzáadjuk a borbolyát, az apróra vágott mentát, 1/2 teáskanálnyi sót . Megszórjuk a Sumac-kal alaposan összekeverjük. Rácsorgatunk némi olívaolajat és már tálalhatjuk is. Ecetre nem lesz szükségünk, hisz a Sumac és a borbolya savanyú íze kiválóan helyettesíti az ecetet.
És akkor jöjjenek a hozzávalók:( bátran tessék változtatni a hozzávalók arányán, szájízetek szerint!)
2 db salátahagyma vékonyra vágva
1 e.k borbolya, alaposan megmosva, 15 percre beáztatva, leszűrve
só,
1 e.k Sumac
1 kisebb csokor menta
2 e.k olívaolaj
Ennyi és nem több,aki nem hiszi járjon utána!
Drága Olvasóm! Köszönet érte, hogy benéztél! Várlak , főzzünk együtt máskor is! Megtaláltad már a blog Facebook oldalát?
Vélemény, hozzászólás?