Ráadásul nemcsak a leggyorsabb és legegyszerűbb, hanem a legegészségesebb is! Mert a datolyában nagy mennyiségben találhatóak B1-, B2-,B3-,B5 -vitaminok. Emellett C-vitaminban gazdag, A -vitamint is tartalmaz, illetve hasznos szénhidrátokat, no meg fehérjét is. Rosttartalma szintén igen magas, emellett pedig nagy mennyiségű kalcium, vas és magnézium is található benne. Bár kalóriatartalma magas, ez ne tántorítson el senkit sem a fogyasztásától, mivel édes ízének köszönhetően rendkívül laktató, 2-3 szemnél többet nem is nagyon tudunk enni belőle. Úgyhogy ha valaki vigyázna a vonalaira az ünnepek alatt is, vagy csak szeretné valami különleges desszerttel elkápráztatni a vendégeit, annak bátran ajánlom ezt a receptet!
Rózsavizes mascarponeval töltött iráni datolya
20 db iráni datolya
12 dkg mascarpone
a díszítéshez borbolya ,dió, vagy pisztácia
1 t.k rózsavíz
Elkészítés:
- A mascarponét összekeverjük a rózsavízzel.(a rózsavíz mennyisége szabadon választott, bátran adjatok hozzá többet, ha szeretitek az ízét!)
- A datolyát az egyik oldalán hosszában bevágjuk, kimagozzuk, széthajtjuk.
- A mélyedésbe kevés rózsavizes mascarponét töltünk.
- A tetejét díszíthetitek dióval, felezett pisztáciával, vagy ,mint én-borbolyával. De akár aszalt áfonyával díszítve is meseszép lesz a végeredmény!
A datolyákat tálra rendezzük,tálaljuk.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm! Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! Ne feledd, a Facebookon is!
Vélemény, hozzászólás?