Régóta szerettem volna már egy olyan desszertet készíteni, melyben ott van ,majd az összes kedvencem:a gránátalma, a hibiszkusz virága, a rózsavíz és a gyömbér. Így született meg ez a recept,melynek alapötletét egy novemberben elkészített gránátalmás perzsa desszert a Masghati Anar -adta.
Ezúttal a gránátalmalevét hibiszkusz virágokból főzött teával ízesítettem,s mivel a hibiszkusz eléggé savanykás,méz hozzáadásával édesítettem. Adtam hozzá egy cseppnyi rózsavizet, majd belekevertem a keményítőt, s folyamatosan kevergetve addig főztem, míg besűrűsödött. Levettem a tűzről , és egy kisebb üvegbe töltöttem ,úgy, hogy az üveget végig kissé megdöntve tartottam. Óvatosan, nem megmozdítva az üveget hideg helyre tettem(egészen konkrétan rányitottam a konyhaablakot:)) míg teljesen kihűlt és megszilárdult.
Amíg hűlt a gránátalmás krémem, elkészítettem a gyömbéres-joghurtos krémet. Ehhez a joghurtot lábosba öntöttem, beletettem a diónyi reszelt gyömbért, a mézet,és egy kanálnyi citrom levet. Fokozatosan adagolva hozzá a keményítőt addig kevergettem, míg besűrűsödött. Levettem a tűzről, félretettem , hogy kissé kihűljön. Mikor már csak épp langyos volt,óvatosan beletöltöttem az üvegbe, vigyázva, nehogy megsértsem a gránátalmás réteget.
Visszatettem az ablakba, immáron lábára állítva. Mikor teljesen meghűlt, gránátalma magokkal és mentalevélkével díszítettem a tetejét. Még sosem vártam ennyire, hogy véget érjen a fotózás! A gyömbéres joghurt íze..Hmm…Készítsétek el, kóstoljátok meg! Hibiszkusz virágokat a Persia Shop Budapesttől tudtok rendelni.
Adós vagyok még a hozzávalókkal.
Vörös és fehér
Hozzávalók:
Muzsika: Simply Red-You make Me Feel Brand New
a vörös krémhez:
3 db gránátalma leve( egy kevéske magot tegyünk félre a díszítéshez)
2 dl hibiszkusz tea
2 e.k méz
4 e.k keményítő
fél t.k rózsavíz
A fehér krémhez:
1 nagy doboz sűrű görög joghurt
1 diónyi reszelt gyömbér
1 e.k citromlé
3 e.k méz
4 e.k keményítő
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm! Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! A Facebookon is nézz be hozzám!
Vélemény, hozzászólás?