Roppanó mandula, aranyló sáfrány,illatos rózsavíz és egy különleges fűszer – a kardamom-találkozása ez a perzsa desszert. Tipikusan iráni ízvilág,az Ezeregyéjszaka minden titka benne van.
Ha behunyt szemmel megkóstolod, úgy érzed, illatos rózsakertben sétálsz, hol szerelmesed csókja vár, édesen, mint a méz.
Ha vendégeket várunk, ideális desszert lehet, mert előző nap elkészíthető,hiszen jól behűtve kínálandó. Az elkészítése is egyszerű, mindössze 20 percet vesz igénybe( plusz a hűtési idő)
Sáfrányos rózsavíz puding -Meshkoofi
Hozzávalók:
25dkg cukor
12,5 dkg kukoricaliszt
2 l víz
2 e.k rózsavíz
2 e.k forrázott sáfrány
2 e.k hántolt ,darabolt mandula
1 t.k őrölt zöld kardamom
A tetejére díszítésnek darabolt zöld pisztácia
Muzsika:Kowalsky meg a Vega-Egy világon át
Elkészítés:
A kukoricalisztet egy lábosba szórjuk, egy kevés víz hozzáadásával csomómentesre kikeverjük. Felöntjük a maradék vízzel,(használhattok tejet is), feltesszük a tűzre és folytonos keverés mellett felforraljuk. (Mindent készítsünk a kezünk ügyébe, nem lesz időnk szaladgálni!)
Öntsük hozzá a cukrot, és a sáfrányt. Fűszerezzük a kardamommal és a rózsavízzel. Szórjuk bele a mandulát. Folytonos kevergetés mellett főzzük tovább 5 percig. Vegyük le a tűzről, öntsük tálkákba vagy poharakba. Várjuk meg míg kihűl, majd tálalásig tegyük be a hűtőbe. Díszíthetjük sáfrányszálakkal és darabolt zöld pisztáciával.
Nooseh Jaan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy benéztél! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalán is remek a társaság!
Vélemény, hozzászólás?