Sosis Bandari -egy serpenyős egytálétel, marhahúsból készült virsliből( vagy kolbászkából) , melyet bagettbe zárva street foodként árusítanak. De-szerencsére-szállodai reggeliként is megtalálhatjuk az asztalon, az adasi és a paradicsomos bab mellett.
A főbb hozzávalók, paradicsom, hagyma, virsli és burgonya.
-Sosis Bandari
Hozzávalók:
40 dkg virsli gyufaszálra szeletelve
1 nagy fej salátahagyma vékonyra szeletelve
3 e.k sűrített paradicsom
2 nagyobb krumpli apró kockákra vágva
1 t.k kurkuma
olívaolaj
só, bors
1 dl víz
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. tegyük a burgonyákat sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, hintsük meg sóval, és süssük 30 percig. Ha megsült vegyük ki a sütőből, tegyük félre.
- Egy serpenyőben hevítsünk olajat, pirítsuk aranysárgára a hagymát.
- Borítsuk bele a feldarabolt virsliket, kevergetve 10 percig süssük.
- Ízesítsük a kurkumával, sóval ,borssal. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot. Keverjük el alaposan.
- Adjuk hozzá a burgonyát, keverjük el.
- Öntsünk rá egy fél dl vizet, keverjük el. Tegyük rá a fedőt és még 10 percig főzzük.
Melegen, bármilyen kenyér kíséretében tálaljuk. Remek mellé a savanyú uborka és a friss petrezselyemzöld. csak jelzem:))
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm! Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is ! A blog Facebook oldalán videókkal várlak!
Vélemény, hozzászólás?