A fent nevezett frissítő , nyári ital, készülhet lime és citrom léből egyaránt.
Hogy ez a limonádé mitől perzsa? Természetesen a cukorsziruptól és a rózsavíz használatától. Mert kell bele . Kicsit sem tolakodó az íze ,bátran ajánlom, próbáljátok ki , nagyon finom!
Perzsa limonádé-Sharbat -e Limoo
Hozzávalók
4 db egész citrom (kezeletlen héjú)
20 dkg cukor
6 dl víz
1 e.k rózsavíz
jégkockák
mentalevélke a díszítéshez
Elkészítés
A citromokat alapos mosás után félbevágjuk, a levüket kifacsarjuk, pohárba öntjük, félre tesszük.
Egy lábosba öntjük a cukrot a vízzel,feltesszük a tűzre, alaposan elkeverjük. Felforraljuk. Beletesszük a kifacsart citromokat,( helyettesíthető reszelet citromhéjjal is) és mérsékelt lángon 10 percig főzzük. A citrom aromája szépen kioldódik a cukorszirupban és extrán citrusos ízt ad a limonádénknak.
A főzési idő végén beleöntjük a citromlevet, és a rózsavizet.
Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt jégkockákkal megtöltött poharakba töltjük, mentalevélkével díszítjük, úgy kínáljuk.
Noosheh Jan!
Drágo Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál!
Várlak, főzzünk együtt legközelebb is!
Vélemény, hozzászólás?