Első olvasatra bizonyára furcsának tűnik ez a recept. Másodikra is…. Nyugodtan elolvashatod harmadszor is, nem tévedsz, édes omlettet sütöttem. Sáfránnyal és őrölt kardamommal ízesítve. Ha ettetek még jót… Mennyeit…. Egy olyan omlettet, mely elomlik a szájban…..És nem tudod abbahagyni, míg el nem fogy mind….
Ezt az energiát adó édességet, az esküvő estéjén vagy az esküvőt követő napon készítik el az ifjú házasoknak, szimbolikusan megédesítve a közös életük kezdetét. Szép hagyomány.
Ám ha nincs a közelben egy frissen házasodott ifjú pár, lehet belőle különleges ünnepi reggeli, egy könnyű ebéd vagy akár vacsora. Mindegy melyik napszakban kerül az asztalra, páratlan élmény lesz!
Perzsa édes omlett sáfránysziruppal kardamommal
Hozzávalók:
Muzsika:Simply Three-Unsafe Haven
2 egész tojás
1 csipet só
1 e.k vaj
1 t.k őrölt kardamom
1 csipetnyi sáfrány mozsárban kevés cukorral porrá törve
1 e.k cukor(helyettesíthető)
1/3 csésze víz
Elkészítés:
Keverjük el a vizet a kardamommal és a sáfránnyal. öntsük egy edénybe, tegyük fel a tűzre, forraljuk fel, 5 percig főzzük, míg jól besűrűsödik.
Amíg a szirup fő, törjük fel a tojásokat egy tálba, adjuk hozzá a sót, és verjük fel villával jó habosra.
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, öntsük bele a tojást, oszlassuk el a serpenyőben, mint a palacsinta tésztát . 1-2 percig süssük, míg hólyagosodni nem kezd. A fakanállal törjük kisebb darabokra. Locsoljuk meg a sziruppal és folytassuk a sütést még 1-2 percig tovább, míg a tojás alaposan magába szívja szirupot.
Tálalása bármilyen friss kenyérrel amit szerettek.
Noosheh Jaan!
Drága Olvasó! Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak , főzzünk együtt legközelebb is! Ha a Facebookon jársz, látogasd meg az oldalt, érdemes!
Vélemény, hozzászólás?