Egy csokor maradék koriander és fél kiló csirkemell felhasználásának remek módja ez a ragu,feltéve, hogy van otthon sáfrány, mert az ezúttal is nélkülözhetetlen. A kurkumával karöltve aranyló színt , és különleges ízt ad a ragunak.
Amire most is különös gondot kell fordítanunk a főzés során, az az, hogy rá kell szánnunk az időnket, türelmetlenül nem lehet jó ragut főzni. Különlegessége még, hogy került bele némi őrölt pirospaprika és, hogy joghurttal főzzük. A legvégén kerül bele a koriander, ettől kapja meg a ragu azt a plusz aromáját, amit csak a koriander rajongók fognak értékelni. De ők nagyon!
Korianderes csirkeragu
Hozzávalók
50 dkg csirkemell filé nagyobbakra vágva
1 nagy fej saláta hagyma apróra vágva
1 nagy csokor koriander levél apróra vágva
1,5 dl sűrű natúr joghurt
1, 5 dl forróvíz
2 dkg vaj+ olívaolaj
forrázott sáfránylé( nem írok mennyiséget, én szeretem locsolgatni a húst vele.:)
2 t.k rizsliszt vagy keményítő
Fűszerek: só, bors -ízlés szerint
1 t.k kurkuma
fél t.k pirospaprika( nem tévedés)
1 t.k fokhagymapor
Muzsika: Farzad Farzin -Much Love
Elkészítés
A vajat egy nagyobb serpenyőben felolvasztottam, hozzáöntöttem k.b 3 evőkanálnyi olajat, összeforraltam. Beletettem a hagymát, kevergetve aranysárgára pirítottam. (minimum10 perc)Aztán rátettem a fedőt , takarékra vettem és saját levében 15 percig főztem.
Amíg a hagyma főtt, a joghurtot tálba öntöttem, belekevertem a fokhagymaport, hozzáöntöttem a vizet , alaposan elkevertem.
Hozzáadtam a hagymához a csirkehúst, kevergetve , nagy lángon addig pirítottam, míg a nyers színét elvesztette és kifehéredett. Ízesítettem a kurkumával, borssal, pirospaprikával, alaposan elkevertem. Meglocsoltam a sáfránnyal. Beleborítottam a joghurtot, elkevertem. Ízesítettem sóval(nekem 1 teáskanálnyi bőven elég volt), elkevertem, rátettem a fedőt és lassú tűzön 50 percig főztem.
Levettem a fedőt , 10 percig forraltam, hogy elfőzzem a felesleges vizet, majd rászórtam a rizslisztet, elkevertem, ettől besűrűsödött. Beleszórtam a koriandert, még 5 percig főztem. Levettem a tűzről, és melegen, sáfrányos, főtt basmati rizzsel (chelow) tálaltam.