A blog második születésnapjára sütöttem ezt a répatortát. Nem perzsa recept, csak a díszítésnél jelennek meg perzsa vonások, illetve a torta mellé feltálalt tejszínhabba került egy kis rózsavíz.
Egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád,ezért az is bátran vágjon bele, akinek még a torta sütés frontján sosem volt sikerélménye. Egyetlen hátránya csupán, hogy a zöld pisztácia és a mandulaliszt nagyon megdrágítja ezt a tortát, de egyszer-egyszer, ünnepi alkalmakkor megéri beruházni.
Kókuszos répatorta
Hozzávalók:
20 dkg mandulaliszt
15 dkg vaj
3 db egész tojás
3 e.k nádcukor
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg darabolt zöld pisztácia
3 db sárgarépa lereszelve
15 dkg olvasztott vaj
1 t.k őrölt fahéj
1 t.k vanília
1 t.k sütőpor
1 csipet só
1 t.k szódabikarbóna
A rózsavizes tejszínhabhoz-1 t.k rózsavíz, 2 dl habtejszín
Díszítéshez.őrölt zöld pisztácia, porcukor,szárított damaszkuszi rózsaszirmok
Elkészítés:
Készítsünk elő minden hozzávalót és melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vajazzunk ki egy 18 cm-es tortaformát.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat(mandulaliszt, fahéj, sütőpor, szódabikarbóna,só,)tegyük félre.
Keverjük ki a tojást a cukorral, majd az olvasztott vajjal. Adjuk hozzá a vaníliát. Adagonként ,kevergetve, adjuk hozzá a száraz összetevőket, végül a kókuszreszeléket, a répát és a darabolt pisztáciát is.
Keverjük el alaposan. Öntsük bele a tortaformába, simítsuk el a tetejét . Tegyük be a sütőbe és 50 percig süssük. Tűpróbával győződjünk meg róla, hogy megsült -e, ha még ragacsos a közepe süssük további 20 percig.
Ha megsült kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a tejszínhez hozzáadjuk a rózsavizet, kemény habbá verjük.
Ha kihűlt a torta, megszórjuk porcukorral, pisztáciával, rózsaszirommal. A rózsavizes tejszínhabbal tálaljuk.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm! Köszönöm, hogy itt voltál! Főzz velem legközelebb is! A blog Facebook oldalán is várlak!
Vélemény, hozzászólás?