Desszert céklából? Naná! És ez most teljesen saját recept! Egészséges, és finom! Nem kell hozzá más, csak héjában főtt cékla, melyet hámozás után, botmixerrel pürésítünk, lehűtünk. Ízesítjük nádcukorral, egy citrom levével, őrölt zöld kardamommal és 1 evőkanál rózsavízzel. A tejszínből 1 evőkanál rózsavíz hozzáadásával kemény habot verünk. A hozzávalókat rétegezzük az alábbi módon:
A legalsó réteg: pürésített főtt cékla, nádcukorral, rózsavízzel , citromlével és kardamommal ízesítve.
A középső réteg:A legalsó , összekeverve egy adag tejszínhabbal.
A legfelső réteg:rózsavizes tejszínhab.
Díszítésnek a tetejére főtt cékla virágok
Hozzávalók és mennyiségek:
4 db nagyobb cékla
2 dl habtejszín
1 citrom leve
3 e.k nádcukor
2 t.k őrölt zöld kardamom
3 e.k rózsavíz
Noosheh Jan!
Drága Olvasó! Köszönet érte, hogy ma is velem tartottál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! Ajánlom a blog Facebook oldalát, mert van neki! És keress az Instagramon is!
Vélemény, hozzászólás?