A szó- Masghati -mindig kukorica keményítővel készített édességet takar. Számtalan változata ismert, most a közelgő advent kapcsán a gránátalmás változattal ismertetlek meg , Kedves Olvasó!
A gránátalma telis-tele van vitaminokkal(A-,C-, és K-,)remek antioxidáns. Ha a cukrot felcseréljük egy egészségesebb cukorpótlóra, ( én xilittel készítettem) máris egy rendkívül egészséges és nagyon könnyen, gyorsan elkészíthető, ( a legtöbb időt a gránátalma előkészítése-magozása veszi igénybe, de aztán megy minden ,mint a karikacsapás) gyönyörűséges desszertet kapunk, mely méltó díszévé válhat a karácsonyi asztalnak is!
Gránátalmás Édesség-Masghati Anar
Hozzávalók:
2 db nagyobb gránátalma
2 e.k vaj
2-3 e.k cukor
2 e.k kukorica keményítő
kevéske olaj a formák kikenéséhez
Muzsika:Piano Guys -Vivaldi: Tél c. zenemű átdolgozása. Vivaldit egyébként is szeretem, de ez az átdolgozás valami varázslatos! Csak ajánlani tudom , remekül beleillik az ünnepi készülődésbe!
Elkészítés:
- A gránátalmákat kimagozzuk. A magokat botmixerrel pürésítjük, a levet egy szűrőn átpasszírozzuk, lábosba öntjük.
- A gránátalma levéhez adjuk a keményítőt, alaposan elkeverjük.( a keményítő mennyiségének növelésével változtathatunk a puding állagon.)
- Készítsük kezünk ügyébe a cukrot és a vajat.
- A formáinkat amibe majd szeretnénk beleönteni az édességet, olajozzuk ki , vékonyan.
- A keményítős gránátalmalevet lábosba öntjük, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.
- Öntsük bele a cukrot, keverjük tovább.
- Mehet bele a vaj, keverjük ,míg felolvad.
- Vegyük le a tűzről, merjük ki a formákba.Hogy még szebb legyen szórjunk bele gránátalma magokat.
- Várjuk meg míg kihűl, majd tegyük hideg helyre, míg megszilárdul.
Már csak az a dolgunk, hogy tálra tegyük és felfaljuk.
Ugye milyen gyönyörű???
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm! Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! Ha a Facebookon jársz, nézz be hozzám!
Vélemény, hozzászólás?