A Panir Bereshteh , egy közkedvelt ,és rendkívül népszerű éte ,az észak-iráni Gilan tartományból.
Könnyen elkészíthető és még egészséges is. Tálalhatjuk könnyű nyári vacsoraként, de akár előételként is megállja a helyét. Rossz hír, hogy csak frissen fogyasztható. A jó pedig az, hogy annyira finom,hogy úgysem marad belőle másnapra.
Amire szükségünk lesz az elkészítéséhez:
15 dkg fetasajt( mindenképp kóstoljuk meg, és ha nagyon sós, áztassuk be hideg vízbe 1-2 órára, mielőtt elkészítenénk.)
3 e.k vaj
4 tojás
1/4 t.k őrölt kurkuma
1,5 e.k szárított kapor
Muzsika: Nox- Túl a Varázshegyen
A tálaláshoz rozskenyér, bagett, sós keksz, stb.. .Olívabogyó, bazsalikom, vagy szeletelt uborka.
Miközben „Dúdolnám a szívem legszebb dalát”, tálba ütöm a tojásokat és felverem. Meseszép ez a dal, imádom!
A vajat egy serpenyőben felolvasztom. ( Mérsékelt lángon)
Hozzáadom a felkockázott fetasajtot,és addig keverem, míg egynemű masszává nem válik.
Beleteszem a kaprot elkeverem, majd aranysárgára színezem a kurkumával, és ki nem találnátok mi következik, igen ,megint megkeverem.:)))
Jöhetnek a felvert tojások
Beleöntöm őket a serpenyőbe és nagy lángon, folyamatosan kevergetve készre sütöm. A tálalásnál felhasznált bazsalikom(reyhan) , saját termés a teraszomról.
Nooseh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! A blog Facebook oldalán videókkal várlak! Nézz be hozzám ha arra jársz!
Vélemény, hozzászólás?