A rizsliszt egy porózus, finom szemcséjű alapanyag, mellyel rettentő könnyű dolgozni. Jó hír, hogy gluténmentes, rossz viszont, hogy rendkívül kalóriadús, ezért ha diétázunk, csak csínján bánjunk vele.
A belőle készített leves sem mondható kalóriaszegénynek, de a téli hidegben egy-egy tápláló leves bőven belefér. Rizs rajongóknak kötelező kipróbálni, mert szerintem eszméletlenül finom lett! A hozzáadott lime vagy citromlé mennyiségén nyugodtan lehet szájízetek szerint változtatni. Jómagam is jóval többet adagoltam hozzá, mint amennyit itt a receptben megadok.
Citromos rizsliszt leves-Soup -e Ard-e Berenj
Hozzávalók:
Muzsika: Laura Pausini:One More Time
4 e.k vaj
10 dkg rizsliszt
2 liter csirkehúsalaplé(ennek hiányában forralt víz és 3 db húsleves kocka)
2 dl tej
3 e.k rizs(alaposan megmosva, 1 órára beáztatva, leszűrve.)
2 tojás sárgája
2 lime vagy citrom leve
Frissen őrölt bors a tetejére
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb lábosban, Folytonos keverés mellett szórjuk bele a rizslisztet, és öntsük fel -még mindig folytonos keverés mellett-a forró húsalaplével. Csomómentesnek kell lennie. Öntsük bele a tejet, és a rizst. Keverjük össze,tegyük rá a fedőt és lassú tűzön 30 percig főzzük. Ne hagyjuk magára, egyrészt – felönthetjük még vízzel ha túl sűrű lenne-másrészt- hamar kifut.
Egy kis tálkában keverjük össze a tojássárgákat a citrom levével, merjünk rá egy kevéske forró levest, majd borítsuk bele a levesünkbe. Forraljuk fel. Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, borsozzuk és adhatunk még hozzá citromlevet is ízlésünk szerint. Forrón tálaljuk, nem nagyon kell mellé más, nagyon tápláló leves.
Noosheh Joon!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy ma is velem tartottál! Várlak ,főzzünk együtt legközelebb is!
Vélemény, hozzászólás?