Amikor úgy ennél valami könnyűt , valami finomat, valamit, ami nem órákig készül, akkor ez a színes sajtgolyócska, a legjobb választás. Remek előétel, de vendégváró falatkának sem utolsó. Nem kimondottan perzsa recept, de azért a damaszkuszi rózsaszirom, a dió és a friss zöldfűszerek utalnak keleties jellegére. Bevallom én leginkább a rózsasziromba forgatottat imádtam. Nektek melyik lesz a kedvencetek?
Fetasajtgolyók háromféle köntösben
Hozzávalók:
20 dkg fetasajt
10 dkg darált dió
1 kisebb maréknyi damaszkuszi rózsaszirom
Zöldfűszerek(apróra vágva) :petrezselyem , koriander
Muzsika: Shadmehr Aghili-Tajrobeh Kon(imádás!)
Elkészítés:
Ha valaki nem szeretné a fetasajt sós ízét, az nyugodtan áztassa be felhasználás előtt.
A sajtból bevizezett kézzel formáljunk kisebb golyókat.
A sajtgolyókat forgassuk bele darált dióba, zöldfűszerekbe, és a rózsasziromba. (A rózsaszirmosat közvetlenül tálalás előtt készítsük el, ellenkező esetben a rózsaszirom elázik és díszét veszti.
Kínáljunk mellé rozskenyeret ,de friss pitával is isteni!
Látványnak sem utolsó!
Drága Olvasóm! Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is! A blog Facebook oldalán is nagyon várlak!
Vélemény, hozzászólás?