Találtam a hűtőben egy doboz bébispenótot. A belőle készítendő salátához most nem volt kedvem, ezért arra gondoltam főzök belőle egy mennyei levest. Ez a leves tényleg 15 perc alatt elkészül és az íze annyira finom, hogy úgy gondoltam, muszáj még a hétvége előtt megosztanom veletek, mert ezt a levest meg kell főznötök!
15 perces zabpelyhes spenótleves
Hozzávalók:
1 kisebb fej salátahagyma apróra vágva
1 doboz (10 dkg) bébispenót
3 gerezd fokhagyma ,zúzva
5 e.k zabpehely
1.t.k őrölt kurkuma
forró víz
3 e.k olívaolaj
1dl főzőtejszín
1 csirkehúsleves kocka
1 tekerésnyi chili
lime lé -ízlés szerinti mennyiség
Elkészítés:
A spenótot tisztítás után összevágjuk, hőálló tálra tesszük és 1 percre bedobjuk a mikroba, hogy megfonnyadjon.
Serpenyőben olajat hevítünk, aranysárgára pirítjuk a hagymát, ha már szép a színe, hozzáadjuk a fokhagymákat is. Mehet rá a spenót, keverjük el. Színezzük sárgára a kurkumával, és szórjuk rá a chilit.
Tegyük bele a zabpelyhet,, öntsük fel annyi forróvízzel amennyi ellepi. A víz mennyiségével óvatosan, ne legyen túl híg! Dobjuk bele a húsleves kockát. A zabpehely magába fogja szívni a vizet és megduzzad, szépen besűrítve a levesünket. Nem kell lefedni. 10 perc főzés következik.
Ha jól besűrűsödött, keverjük hozzá a tejszínt, forraljuk össze , és kész is!
Tálalásnál ízesíthetjük ízlés szerint a lime levével. De anélkül is isteni finom és nagyon egészséges!
Nooseh Jaan!
Vélemény, hozzászólás?