- A ropogós, nyers lilakáposzta mint saláta alapanyag, szinte minden nap szerepel az iráni háziasszonyok konyhájában, ízesítve egy egyszerű olívaolaj-citromlé keverékéből készített öntettel. Remek kísérője sült csirkének, pulykának vagy más húsételnek egyaránt.
A lilakáposzta céklával és gránátalmával remek párosítás, és igazi vitaminbomba. Az öntetet ezúttal némi gránátalma sűrítmény hozzáadásával tettem különlegesebbé.
Lilakáposzta saláta céklával gránátalmával
Hozzávalók:
Muzsika:Chopin-Spring Waltz
1 kisebb lilakáposzta vékonyra szeletelve
2 közepes méretű. sültcékla, julienne-re vágva
1 gránátalma magjai
díszítésnek- 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva(elmaradhat)vagy menta levélkék
10 dkg dióbél serpenyőben rövid ideig pirítva
Öntet:
3 e.k olívaolaj
3 e .k citrom lé
3 e.k gránátalma sűrítmény
Természetesen változtathattok a mennyiségeken ízlésetek szerint.
Elkészítés:
A lilakáposztát a céklával tálba tesszük . Ráöntjük az öntetet, elkeverjük. Rászórjuk a gránátalma magokat, és elrendezzük rajta a diót. 1-2 órát állni hagyjuk tálalás előtt.
Nooseh Jaan!
Drága Olvasó! Köszönet érte, hogy itt voltál! Tarts velem, főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalán is várlak!
Vélemény, hozzászólás?