A Fereni egy krémesen lágy, rózsavízzel ízesített, rizslisztbő és tejből főzött puding. Nekem az egyik kedvenc iráni desszertem, több okból is. Az első, hogy nem émelyítően édes, a másik ok, hogy gyorsn és egyszerűen elkészíthető.
Perzsa rózsavizes rizspuding-Fereni
A sáfrányos verzió ötletét az adta, hogy kezdenem kellett valamit a hűtőben várakozó sáfránylével, no meg egy fél doboznyi felbontott habtejszínnel.
Az eredeti tradicionális recepthez természetesen nem kell sáfrány és tejszínhab sem. De a végeredményt megkóstolva, kicsit sem bántam meg, hogy került bele mindkettő . Mennyei ízű desszert lett a végeredmény. Próbáljátok ki!

Sáfrányos Fereni
Hozzávalók
Fél liter tej
6 e.k rizsliszt (nem púpozott)
1 kupaknyi rózsavíz
4 e.k cukor
3 e.k sáfránylé
2,5 dl habteszín
Elkészítés
A Lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, majd folytonos keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Csomómentesnek kell lennie.
Átöntjük egy lábosba és folytonos keverés mellett addig főzzük , míg besűrűsödik.
Mivel szeretnénk érezni a sáfrány és a rózsavíz ízét is, ezért mindkettőt a főzés végén öntjük bele .Elkeverjük , leveszük a tűzről és tálkákba vagy poharakba szedjük Kivéve, ha van ugye maradék habtejszínünk, mert akkor megvárjuk amíg kihűl , óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabot és kóstolás után egyik ámulatból esünk a másikba.

Noosheh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál!
Várlak, főzzünk együtt legközelebb is!