Mast -o -Khiar, egy rendkívül népszerű,tradicionális előétel, melyet szinte mindig megtalálhatunk az asztalon
Mast.-o khiar , joghurt, friss uborkával, zöldfűszerekkel és gyakran dióval, mazsolával vagy rózsaszirommal díszítve..
Egyéb mártogatós recepteket itt találhatsz:Spenótos feta sajt mártogatós
Zöldfűszeres sült padlizsán mártogatós(Naz Khatoon)
Perzsa Joghurtos Cékla Mártogatós-Borani-yeh-Laboo
Perzsa joghurtos uborka mártogatós-Mast -o Khiar
Hozzávalók:
1 kg uborka
2 nagy doboz sűrű, natúr joghurt
1 e.k szárított menta
só, bors, ízlés szerint
A díszítéshez damaszkuszi rózsaszirom, és szárított menta
Muzsika: Lara Fabian-Mustafa Ceceli-Make me Yours Tonight
Elkészítés:
- Az uborkákat kimagozzuk(mert nem kell, hogy levet eresszenek) ,apró kockákra vágjuk. Tálba tesszük.
- A joghurtba beletesszük a mentát, ízesítjük sóval, egy csipetnyi borssal. Alaposan összekeverjük.
- Ráöntjük az uborkákra, alaposan összekeverjük. Behűtjük.
- Tálalás előtt a tetejét rózsaszirmokkal és mentával díszítjük.
Meleg perzsa kenyérrel isteni lenne, de mivel nincs, így marad a pita meg a rozs kenyér.
Drága Olvasóm!
Köszönöm, hogy itt voltál! Főzzünk együtt máskor is! A Facebookon is várlak! Nézz be, érdemes!
Vélemény, hozzászólás?