A zöldborsós csirkeragu egy igazán tavaszi étel,zöldborsó rajongóknak egyenesen kihagyhatatlan. A ragu lelke természetesen ezúttal is az advieh fűszerkeverék. Hogy miből is áll és hogyan készítheted el, azt ide kattintva olvashatod:Perzsa ételek lelke -Advieh fűszerkeverék
Zöldborsós csirkeragu-Khoresht-e Nokhod Sabz
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé kockákra vágva
60 dkg zöldborsó
1 nagy fej saláta hagyma
olívaolaj
2 t.k advieh fűszerkeverék
2 e.k sűrített paradicsom
só ,ízlés szerint
olívaolaj
fél lime leve
forróvíz
Muzsika:I Wanna Grow Old With You
Elkészítés:
Teafőzőben vizet forralunk, ha lobogva forr, levesszük a tűzről, félretesszük.
Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk, aranysárgára pirítjuk rajta a hagymát. Beletesszük a húst,kevergetve kifehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, elkeverjük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kissé megpirítjuk.Felöntjük annyi forró vízzel amennyi ellepi. Rátesszük a fedőt és 30 percig főzzük. A főzési idő leteltével hozzáöntjük a zöldborsót, elkeverjük, és még 20 percig főzzük, míg a zöldborsó megpuhul. Ha szükséges öntsünk még hozzá forróvizet, nem feledve, hogy a hús és a borsó is jócskán vesz fel a vízből.
Ha a hús és a borsó is megfőtt ízesítsük sóval, ha szükséges adhatunk még hozzá a fűszerkeverékből is. Öntsük bele a lime levét, keverjük el. Forraljuk össze,vegyük le a tűzről ,és főtt basmati rizzsel tálaljuk.
Noosheh Jaan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak, főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalát is ajánlom figyelmedbe!
Vélemény, hozzászólás?