A kotlet amolyan fasírtféle, amolyan, de sokkal finomabb. Különösen ez a változat. Abbahagyhatatlan!
A kotlet készülhet marha vagy pulyka húsból egyaránt, a formája lehet ovális, vagy kerek. Ehetjük melegen, vagy hidegen, készülhet belőle szendvics, tán épp ezért kiváló választás piknikre.
A kotlet az a fajta étel, melyet annyira szeretnek az iráni gyerekek, hogy ahogy kisült, máris megeszik. Így , ha a háziasszony azt szeretné, hogy az asztalra is kerüljön belőle, el kell rejtenie. Nos , ez utóbbi tény úgy tűnik a magyar anyákra is érvényes lehet….
Perzsa marhahúspogácsa-Kotlet
Hozzávalók:
Muzsika:Frank Sinatra-My Way
40 dkg darált marhahús
1 nagy fej saláta hagyma lereszelve
4 gerezd fokhagyma zúzva
2 héjában puhára főzött krumpli, hámozva, áttörve
1 t.k só
1 t.k őrölt kurkuma
1/2 t.k őrölt bors
1 e.k forrázott sáfrány
1 egész tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
a tálaláshoz szeletelt lime
Elkészítés:
A hozzávalókat( az olaj és a zsemlemorzsa kivételével)tálba tesszük, alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel kerek korongokat formázunk a masszából, melyeket ellapítunk, ügyelve arra, hogy a kerek forma megmaradjon. Zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük. Savanyú uborka, olívabogyó, egyaránt remekül illenek hozzá, de kínálhatunk mellé bármilyen idénysalátát. A szeletelt zöldcitromokat el ne felejtsük, levüket rácsorgatva , egyszerűen mennyei….
Nooseh Jaan!
Drága Olvasóm! köszönet érte, hogy itt voltál! Tarts velem, főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalán is várlak szeretettel!
Vélemény, hozzászólás?