Két Iránban közkedvelt alapanyagból- gránátalmából és céklából készítettem egy savanyúságot, némi alma hozzáadásával. Ez a különleges csemege , egy igazi vitaminbomba. Sült húsokhoz remek köret, de ha valaki csak úgy , önmagában fogyasztaná, az sem fog csalódni. Nagyon finom!
Amire szükségünk lesz ehhez a recepthez, az a következő: 50 dkg cékla
60 dkg savanyú zöld alma
2 db nagyobb gránátalma
20 dkg cukor
2 dl 10 % ecet
1 t.k só
Muzsika: Sohrab Pakzad-Eshghe Yedoone
Elkészítés
A céklákat meghámozzuk, nagy lyukú almareszelőn lereszeljük.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
A gránátalmákat kimagozzuk. Félretesszük.
A reszelt céklát és az almát lábosba tesszük. Ráöntjük az ecetet. Elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, elkeverjük.
Feltesszük a tűzre, felforraljuk. Ha felforrt, mérsékelt tűzön, néha megkeverve, fedő nélkül 35 percet főzzük. Beletesszük a gránátalma magokat, elkeverjük. Levesszük a tűzről, csírátlanított üvegbe töltjük. Lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. 1 hét múlva fogyasztható.
Nosheh Joon!