Két Iránban közkedvelt alapanyagból- gránátalmából és céklából készítettem egy savanyúságot, némi alma hozzáadásával. Ez a különleges csemege , egy igazi vitaminbomba. Sült húsokhoz remek köret, de ha valaki csak úgy , önmagában fogyasztaná, az sem fog csalódni. Nagyon finom!
Amire szükségünk lesz ehhez a recepthez, az a következő: 50 dkg cékla
60 dkg savanyú zöld alma
2 db nagyobb gránátalma
20 dkg cukor
2 dl 10 % ecet
1 t.k só
Muzsika: Sohrab Pakzad-Eshghe Yedoone
Elkészítés
A céklákat meghámozzuk, nagy lyukú almareszelőn lereszeljük.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
A gránátalmákat kimagozzuk. Félretesszük.
A reszelt céklát és az almát lábosba tesszük. Ráöntjük az ecetet. Elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, elkeverjük.
Feltesszük a tűzre, felforraljuk. Ha felforrt, mérsékelt tűzön, néha megkeverve, fedő nélkül 35 percet főzzük. Beletesszük a gránátalma magokat, elkeverjük. Levesszük a tűzről, csírátlanított üvegbe töltjük. Lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. 1 hét múlva fogyasztható.


Nosheh Joon!
I was pretty pleased to discover this great site. I need to to thank you for your time for this particularly fantastic read!! I definitely appreciated every part of it and I have you book marked to see new stuff on your blog.
Your style is unique compared to other people
I’ve read stuff from. Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I will just
book mark this blog.
Hi! I’m at work browsing your blog from my
new iphone 4! Just wanted to say I love reading through your
blog and look forward to all your posts! Carry on the fantastic work!
I’m really enjoying the design and layout of
your website. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out
a developer to create your theme? Great work!
Fantastic site. Lots of helpful info here. I am sending
it to a few friends ans additionally sharing in delicious.
And certainly, thanks for your sweat!