Kermán-Kerman tartomány fővárosa, teherántól délre. Kermán város híres történelméről és kuktúrális örökségéről. Kermán, a perzsa szőnyegek készítésének és a pisztácia termesztésének központja. Irán nemzeti kincse a pisztácia
Ez a pisztáciás ragu is Kerman városból származik.
Egyszerűen elkészíthető, nagyon ízletes és különleges étel. Nem is gondolnánk, mennyire jó ízt ad a friss kapor , ennek a ragunak. Készítéséhez természetesen iráni pisztáciát használtam, a Sparban vettem, 20 dekás kiszerelésben. Ha tehetitek, sómenteset vegyetek.
A ragut kínálhatjátok rizzsel és kenyérrel egyaránt.

Kermani Pisztáciás Csirkeragu Kaporral
Hozzávalók:
Muzsika: Gájer Bálint új lemezéről-a LOVE c dal, amelynek eredetijét egyébként Nat King Cole énekelte. Imádom a régit is, de ez az új, magyar verzió, nagyon fülbemászó. Az album egyébként remek lett, telis tele remek nótákkal.:)
2 e.k olívaolaj
4 csirkecomb( mindegy ,hogy alsó, vagy felső)
1 nagyobb salátahagyma vékonyra szeletelve
2 gerezd fokhagyma zúzva
1 t.k só
1/2 t.k őrölt kurkuma
1/2 t.k őrölt bors
2-3 e.k limelé
2 e.k forrázott sáfránylé
6 dl víz
20 dkg ( sótlan)pisztácia
1 nagy csokor kapor apróra vágva
Elkészítés
A pisztáciát megpucoljuk, tálba tesszül, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. 30 percig áztatjuk, majd a barna hártyát lehúzzuk róla.
Egy nagyobb serpenyőbe olajat hevítünk, beletesszük a csirkecombokat, és minden oldalát kifehéredésig sütjük. Majd tovább pirítjuk, míg egy kis barna színt kap. Kiszedjük, félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben , kevergetve, aranysárgára pirítjuk a hagymát.
Hozzáadjuk a fokhagymákat, 1-2 percig tovább pirítjuk.
meghintjük a sóval, borssal, kurkumával.
Beletesszük a csirkecombokat, felöntjük a forróvízzel. Felforraljuk. Rátesszük a fedőt, és kis lángon 1 órán át főzzük.
A főzési idő leteltével hozzáadjuk a kaprot, a pisztáciát. Meglocsoljuk a sáfránnyal. Visszatesszük a fedőt, és még 30 percig főzzük. ( sűrű ragut kell kapnunk, ha szükséges, a felesleges vizet főzzük el.)
A legvégén a lime levével savanyítjuk.
Forrón tálaljuk, perzsa kenyérrel vagy főtt basmati rizzsel.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm!
Köszönet érte, hogy itt voltál. Várlak, főzzünk együtt legközelebb is!
Vélemény, hozzászólás?