Régóta szeretném tökéletesre megsütni ezt a tortát. Sokadik próbálkozásom a mostani, mert valahogy sohasem sikeredett úgy igazán fotogénre.
A dió,a vaníliával és a kardamomos tea aromájával tökéletes triót alkot. Ha valaki rettegne attól,hogy ez egy répatorta,arra biztatom,ne tegye! Rombolja le bátran az előítéleteit, ( pokolba az összessel!,)süsse meg,és kóstolja meg ezt a répatortát. Nem éri csalódás!
Répatorta Earl Gray teával és dióval
Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg darált dió
2 e.k Earl Gray kardamomos tealevél(ha nincs kardamomos, jó az ízesítetlen változat is, ebben az esetben adjatok hozzá 1 mokkáskanálnyi őrölt kardamomot. )
25 dkg sárgarépa lereszelve
2, dl olívaolaj
1 vanília kikapart magja
4 tojás
1 t.k szódabikarbóna
2 t.k sütőpor
1 t.k só
1,5 dl forróvíz
Díszítés a tetejére:mascarpone 1 e,k rózsavízzel elkeverve ,plusz karamellizált dió.
Elkészítés
Egy mozsárban törjük meg a tealeveleket. Tegyük egy bögrébe. Forrázzuk le,hagyjuk állni 30 percig.
Tegyük egy tálba a száraz hozzávalókat,keverjük össze.
Öntsük egy másik tálba a folyékony hozzávalókat(tojások,tea,olaj) és keverjük el jó alaposan . A teafüvet is keverjük bele!
Öntsük össze a száraz és nedves hozzávalókat,tegyük bele az alaposan kinyomkodott sárgarépát, a diót, és keverjük össze jó alaposan.
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
Olajozzunk ki vékonyan egy kapcsos tortaformát. Öntsük bele a masszánkat. Tegyük a sütőbe, és 50 percig süssük . Tűpróbával ellenőrizzük megsült -e.
Ha kihűlt kenjük meg a rózsavizes mascarponekrémmel . Karamellizált dióval díszítsük.
Noosheh Jan!
Drága Olvasóm! Köszönöm ,hogy itt voltál! Főzz velem legközelebb is! Ha tetszett a bejegyzés, látogasd meg bátran a blog Facebook oldalát, ahol ínycsiklandó videókkal várlak!
Vélemény, hozzászólás?