Több oka is van annak, hogy most ennyire egyszerű ételt főztem. Az egyik a karfiolszezon, a másik, csak szimplán fáradság és időhiány. Egyébként pedig pont efféle könnyű ebédre vágytam,valami olyanra,ami mellé ehetek egy kis joghurtot. A múltheti piacozásnál beszerzett karfiol és a brokkoli már úgyis megértek rá, hogy elkészítsem őket, ezért aztán együtt párolódtak a fazékban.
A Frittata egyébként rendkívül népszerű étel Iránban, és ahogyan azt már jónéhányszor említettem, sokféle zöldségből készítik.
KARFIOL FRITTATA
HOZZÁVALÓK:
1fej karfiol rózsáira szedve
1 kisebb brokkoli rózsáira szedve
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
1 köteg újhagyma apróra vágva
1t.k őrölt kurkuma
5 t.k forrázott sáfrány
ízlés szerint só
6db egész tojás
4e.k liszt
1 t.k szódabikarbóna
2 e.k olívaolaj
A tálaláshoz natúr joghurt
Muzsika:
A Moulin Rouge című film betétdala,Nicole Kidman &Evan McGregor: Come what may . Imádom ezt a dalt, ha nagyon fáradt vagyok mindig meghallgatom, mert , a dalból áradó szeretet azonnal feltölt energiával. Nem utolsósorban remekül énekelhető,(énekelni meg imádok)meg csöpögősen szerelmes ,és hát valljuk be, ki ne vágyna egy ilyen rózsaszín , filmbéli szerelemre. Olyanra, amikor az ember ráébred,hogy sohasem sütött a nap felette,(eddig ugye) és évszakok váltakoznak,tavaszra tél,és jöhet eső, lezuhanhatnak a csillagok,de az idők végezetéig szeretni fog. Ja persze,és azt az egyet,míg a halál el nem választ. Vagy a bíró,de ezt már csak én teszem hozzá, rém cinikusan. A csak te , a csak én , az örökké, meg a holtodiglan. Aha. És Andersen becsukta a mesekönyvet. Na,a a nagy lila ködben majdnem elvágtam az ujjamat…Mindegy is ,a dal gyönyörű,és ez a lényeg. Az ilyen besavanyodott öreglányok meg csak főzzenek…Az való nekik, nem a Jöhet Bármi….
Hol is tartottam? Ja,igen. A frittata.
Elkészítés:
Az apró rózsáira szedett karfiolt és brokkolit, forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük, 10 percig pároljuk. Leszűrjük, tálba tesszük, és egy krumplinyomóval apróra törjük. Az újhagymákat 2e.k olívaolajon kissé átpirítjuk. A Sütőt 200 fokosra előmelegítjük.
A tojásokat habosra keverjük, hozzáöntjük a sáfrányt, a kurkumát,sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a petrezselymet,az újhagymákat, és a liszttel elkevert szódabikarbónát. A fűszerezett tojást alaposan összekeverjük a brokkoli és karfiolpéppel. Sütőformába vagy tepsibe öntjük. Lefedjük alufóliával és betesszük a sütőbe,45-50 percre. A sütési idő letelte után levesszük az alufóliát és még 10 percig sütjük. Langyosan a legfinomabb. Natúr joghurttal kínáljuk.
Drága Olvasóm! Köszönöm, hogy itt voltál! Várlak legközelebb is, (ha a főnököm is úgy akarja:))mesés adventi receptekkel. Igyekszem majd az ünnephez illő recepteket választani. Ha a Facebookon jársz, nézz be hozzám,remek videókkal (,is )várlak!
Vélemény, hozzászólás?