Ez a burgonyából készülő tojáslepény ,közkedvelt vacsora étel és népszerű szendvics töltelék Iránban. Népszerűségét annak köszönheti, hogy könnyen és gyorsan elkészíthető, illetve,hogy ropogós állaga miatt a gyerekek nagy kedvence is.
Burgonyás tojáslepény-Kookoo Sibzamini
Hozzávalók:
Muzsika-Ebi-Masteh Cheshat
1 kg burgonya
5 egész tojás
1 salátahagyma lereszelve
1 t.k kurkuma
2 e.k csicseriborsó liszt
1/2 t.k só
őrölt bors ízlés szerint
víz
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az alaposan megmosott burgonyákat héjában puhára főzzük, meghámozzuk, tálba tesszük. Botmixerrel pürésítjük.
A lereszelt hagyma levét kinyomkodjuk, csak a hagymára lesz szükségünk.
A tojásokat feltörjük, tálba tesszük, habosra keverjük. Hozzáadjuk a hagymát, a fűszereket , a lisztet, alaposan elkeverjük.
A fűszeres tojást ráöntjük a burgonyára, alaposan elkeverjük, 30 percre félretesszük pihenni.
Vizes kézzel ovális alakú kis lepénykéket formázunk a burgonyás masszánkból.
Egy serpenyőben kevés olajat( 7 e.k) hevítünk, a burgonyás tojáslepényeket oldalanként 5-5 percig sütjük, míg szépen megbarnul. Papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla a felesleges olajat.
Tálalásnál kínáljunk mellé olívabogyót, uborkát, hagymát, hónapos retket.
Noosheh Jaan!
Drága Olvasóm! Köszönet érte, hogy itt voltál! Várlak ,főzzünk együtt legközelebb is! A blog Facebook oldalát is ajánlom szíves figyelmedbe!
Vélemény, hozzászólás?